ζεστό κακάο

θεωρία και πρακτική των παιχνιδιών ρόλων

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ — Σ

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Σύστημα κανόνων [Σύνολο στοχαστικών και μη ρυθμίσεων του κόσμου, της ιστορίας, και των χαρακτήρων σε συγκεκριμένο παιχνίδι ρόλων].

Συνάντηση, συνεδρία η συνεύρεση παικτών και οργανωτή κατά την οποία παίζεται το παιχνίδι ρόλων. Μία συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από μία ώρα μέχρι όσο αντέχουν και διασκεδάζουν οι ρολοπαίκτες.

Σχεδιαστής ο επαγγελματικά ή μη ασχολούμενος με ζητήματα σχεδιασμού παιχνιδιών ρόλων όπως η κοσμοπλασία, το σύστημα κανόνων, η ιστορία, το υλισμικό (μινιατούρες, φύλλα χαρακτήρων, παρεμβάσματα, χάρτες, ζάρια) κλπ.

Σκηνικό αντικείμενο κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας για να αναπαραστήσει αντίστοιχο αντικείμενο του κόσμου του παιχνιδιού (συνήθ. στη [ζωντανή] ρολοπαιξία). Πχ, όπλο, έπιπλο, επιστολή, χάρτη κλπ.

Συνοδευτικό υλικό υλισμικό όπως χάρτες, σημειώσεις, φωτογραφίες κλπ που οι ρολοπαίκτες χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας (συνήθ. δίνονται από τον οργανωτή στους παίκτες) και το οποίο συντελεί στην απεικόνιση του κόσμου του παιχνιδιού. Το συνοδευτικό υλικό μπορεί να είναι ή να μην είναι σκηνικά αντικείμενα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: